Існує поширена думка, що біойогурти та інші молочні продукти з біфідобактеріями – це винахід, який проник у нашу харчову промисловість зовсім недавно.
Проте, понад 100 років тому наш видатний харківець, вчений-біолог Ілля Мечников провів безліч досліджень, які довели чудову користь молочних продуктів, насичених т.з. закваскою з болгарської бацили.
Він розробив рецептуру приготування «кисляка чи ягурту», незабаром прозваного «мечниковськім», який лікував серйозні хвороби шлунково-кишкового тракту і навіть допомагав при тифі. Між іншим, Ілля Мечников – це наш перший земляк-лауреат Нобелівської премії (1908, Премія з фізіології та медицини, за дослідження про імунітет). Все нове – це добре забуте старе.
Читати книгу Іллі Мечникова про користь, яку приносили здоров’ю молочні продукти, можна тут: