Про користь молочних мікробів та болгарського ягурту

30.10.2015 /

Існує поширена думка, що біойогурти та інші молочні продукти з біфідобактеріями – це винахід, який проник у нашу харчову промисловість зовсім недавно.

12191465_1634003000150371_4941477514886712413_n

Проте, понад 100 років тому наш видатний харківець, вчений-біолог Ілля Мечников провів безліч досліджень, які довели чудову користь молочних продуктів, насичених т.з. закваскою з болгарської бацили.

12190059_1634003010150370_2116150723674445613_n

Він розробив рецептуру приготування «кисляка чи ягурту», ​​незабаром прозваного «мечниковськім», який лікував серйозні хвороби шлунково-кишкового тракту і навіть допомагав при тифі. Між іншим, Ілля Мечников – це наш перший земляк-лауреат Нобелівської премії (1908, Премія з фізіології та медицини, за дослідження про імунітет). Все нове – це добре забуте старе.

11249836_1634003033483701_4990339277430145358_n

Читати книгу Іллі Мечникова про користь, яку приносили здоров’ю молочні продукти, можна тут: